2013. 07. 14.
Az élet egy színjáték!!!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az élet egy színjáték!

Az élet egy színjáték s a világ a hatalmas színpad.Több felvonásos színdarabok fő vagy mellék szereplője vagy s egyben írója is lehetsz saját rendezésű művednek.Te irányítod általában az eseményeket,de néha a sors is bele kontárkodik.
Mellék szereplők lehetnek:család ,közeli barátok és szerelmek.A statiszták meg az életedben megjelenő átfutó ismerősök,rossz vagy jó akarók.Te döntöd el kik és milyen formában vesznek részt a darabodban.A történet lehet komikus,tragikus,eseménydús s izgalmas vagy egyszerű és átlagosan unalmas.
Mindenkiben rejlik színészi tehetség csak nem egyforma mértékben.Van kiben túl teng s jobban megjátssza magát, s van kiben minimálisan van viszont épp elég és jól kamatoztatja ,érvényesíti.
Néha kevesebb többet,és a több kevesebbet ér!
Itt megjegyezném...ha jó pár embert megvennék annyiért amennyit érnek s eladnám amennyinek gondolják magukat milliomos lennék!
Van aki álca mögé bújva akarja sikerre vinni élete színdarabját és csalódik mikor megbukik hisz az álca lehull...Van pedig ki őszinte érzelmekkel adja elő szerepét s kitörő sikereket ér el mivel önmagát adja, nem többet s nem kevesebbet.Viszont sajnos legtöbb életmű két részre oszlik.
Egyik: Ahol hatalmas színészi tehetséggel rendelkezve a főszereplő kihasználja és félre vezeti a darabja szereplőit s nézőket. Mégis hangos tapsvihart arat csak hazugságok árán.

Másik: Ahol őszinte átéléssel szívét lelkét bele téve művébe a főszereplő szenvedések fájdalmak árán éri el a boldog véget,vagy még úgy sem.Hiába játszik átérzéssel a tapsvihar mégis elmarad.

Az élet színjátéka tehát kifürkészhetetlen nem tudni melyik célravezetőbb előadás,a hazug mi nagy közönséget vonz,vagy az őszinte mely keveset.Számomra nem fontos a tapsvihar.Elég ha egy-két ember tapsol, de az igaz szívvel teszi.
Tudván nincs átverve félre vezetve,mint sokan kik előbb utóbb rájönnek mekkora színjáték áldozatai lettek.
Fejezeteket olykor a sors vagy valamelyik szereplő megváltoztathatja.Fejezeteket jobbra vagy rosszabbra át írhatja.Akadályokat gördítve elénk ezzel mint egy próbatételként,hogy megtudjuk e rögtönözve oldani,vagy a általunk megírt események követéséhez ragaszkodva elakadunk.
Megbukunk vagy sikerre visszük darabunkat?! Saját hozzáállásunkon múlik mennyire vagyunk alkalmazkodóak.
Ebben a többi szereplő segítségünkre lehet vagy hátráltathat ,gátolhat.
Ezért mikor a szereplő válogatást tartjuk legyünk körültekintőek,jól fontoljuk meg kik érdemesek rá, hogy életünk színdarabja részesévé váljanak.Sok esetben nem a főszereplő érdeme a siker vagy a bukás,mert tán önző módon saját életművét előbbre téve okozhat számunkra nehézségeket.
Rosszindulatból álnokul hátba szúrhat,de olyanok is akadnak akik műveiket alárendelve miénknek,segítenek sikerre vinni darabot lemondva saját sikerükről vagy csak többre értékelve mi életünk művét feláldozzák sajátjukat.
Tehát mindebből a tanulság?...
Az élet egy nagy színjáték s tudni kell a játékszabályokat,nem kell mindig ragaszkodni a megírt forgatókönyvhöz.
Néha a rögtönzés célra vezetőbb lehet.Nem szabad túl játszani a szerepet nem az az igaz alakítás miről kiderül fele sem igaz.
Meg kell válogatni a szereplőket s persze a színpadot is.
Viszont a legfontosabb:
ÉLVEZNI KELL AZ ÉLETET S ÚGY ÉLNI MINDEN NAPOT MINTHA UTOLSÓ LENNE. MOSOLYOGVA AKÁR MILYEN NEHÉZ IS NÉHA HISZ SÍRNI TUDNÁNK.
MEGTENNI MINDEN TŐLÜNK TELHETŐT AZ ŐSZINTE  SIKEREK ÉRDEKÉBEN.
NEM FOGLALKOZVA A IRIGY VETÉLYTÁRSAKKAL KIK BUKÁSUNKAT REMÉLIK.
HISZ AZ ÉLET EGY JÁTÉK MI ELŐBB UTÓBB VÉGET ÉR S RAJTUNK ÁLL GYŐZTESEN VAGY VESZTESEN ÉRÜNK CÉLBA.

Sajnos a mai nézetek szerint a kétszínűség, egymás túlszárnyalása, ármánykodás, irigység motiválja darabok nagy részét.
Mások eltaposása hazugság célra vezetőbbnek látszik,mint az egyenesség, figyelem mások iránti önzetlen szeretet, segítség és az őszinteség.
Azok ítélkeznek mások felett kik jobban megítélhetőbbek lennének.
Viszont az igaz győzelmet az aratja aki hazugságok ármánykodások és mások eltaposása nélkül ér el sikert élete művével.
Nem az ki minden gonosz cselt bevetve viszi véghez terveit s gondolja ő élete a legfontosabb műremek!
TEHÁT EGY JÓ TANÁCS...
NE ARRA TÖREKEDJ TE ÉLETMŰVED LEGYEN A LEGJOBB!
SEGÍTS MÁSOK MŰVÉT IS JOBBÁ TENNI.
HISZEN AKI AZ ÉLETET LEHETŐVÉ TETTE SZÁMUNKRA NEM MÁS MINT ""ISTEN""
AZ Ő SZEMÉBEN EGYFORMÁK VAGYUNK ÉS Ő AZ KI ELBÍRÁLJA ÉLETMŰVEINKET...""Vörösdémon""

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés